Free shipping to The Netherlands above €50. 

Free shipping to The Netherlands above €50. 

Antiliaanse pastechi

Dit is een authentiek Arubaans recept.

Ingredienten:

  • 420g bloem
  • 150g gehard vet zoals vast frituurvet
  • 150g plantaardige boter
  • 50g suiker
  • 1 theelepel zout
  • Ijskoud water

Bereiding:

Snijd de gehard vet en boter in de bloem. Voeg suiker en zout toe. Voeg net genoeg ijskoud water toe en meng tot alle bloem bevochtigd is. Behandel het deeg voorzichtig, meng lichtjes. NIET VEEL KNEDEN.

Heel belangrijk voor een "schilferig" pastechi zoals het hoort:
laat het deeg 12 uur rusten.

Verdeel het deeg in lange rollen. Snijd in plakjes van 3cm. Rol elk plakje uit tot dun en rond. Plaats een kleine hoeveelheid vulling op het deeg, vouw binnen 0.5cm, sluit af en knijp dan dicht. Bak in een mengsel van olie en frtuurvet rond 160°C

VULLING: De vulling voor pastechi kan van alles zijn wat je lekker vindt, zoals plantaardige kaas of soya gehakt.

Antillean pastechi

This is an authentic Aruban recipe.

Ingredients:

3 1/2 cups of flour

1 1/2 cups of hydrogenated fat such as solid frying fat

1/4 sugar

1 teaspoon of salt

Ice cold water

Preparation:

Cut the hardened fat into the flour. Add sugar and salt. Add just enough ice-cold water and mix until all the flour is moistened. Handle the dough gently, mixing lightly. DON'T KNOW. Divide the dough into long rolls. Cut into 1-inch slices. Roll out each slice until thin and round. Place a small amount of filling on the dough, fold inside 1/4 inch, seal and then pinch closed. Fry in a mixture of oil and frtuur fat that is very hot.

FILLING: The filling for pastechi can be anything you like, such as vegetable cheese or soy mince.

NOTE: These can be partially cooked and then stored in the freezer for later use.

Winkelwagen
Scroll naar boven
× Text me :)