Free shipping to The Netherlands above €50.

Antiliaanse pastechi

Dit is een authentiek Arubaans recept.

Ingredienten:

  • 420g bloem
  • 150g gehard vet zoals vast frituurvet
  • 150g plantaardige boter
  • 50g suiker
  • 1 theelepel zout
  • Ijskoud water

Bereiding:

Snijd de gehard vet en boter in de bloem. Voeg suiker en zout toe. Voeg net genoeg ijskoud water toe en meng tot alle bloem bevochtigd is. Behandel het deeg voorzichtig, meng lichtjes. NIET VEEL KNEDEN.

Heel belangrijk voor een "schilferig" pastechi zoals het hoort:
laat het deeg 12 uur rusten.

Verdeel het deeg in lange rollen. Snijd in plakjes van 3cm. Rol elk plakje uit tot dun en rond. Plaats een kleine hoeveelheid vulling op het deeg, vouw binnen 0.5cm, sluit af en knijp dan dicht. Bak in een mengsel van olie en frtuurvet rond 160°C

VULLING: De vulling voor pastechi kan van alles zijn wat je lekker vindt, zoals plantaardige kaas of soya gehakt.

Winkelwagen
Scroll naar boven
× Text me :)