ARUBAANSE PAN BATI
Eeen soort pannenkoek uit de eilanden.
Ingredienten:
- 500g bloem
- 125g maïsmeel
- 1.5 theelepel zout
- 3 eetlepels suiker
- 2 eetlepels bakpoeder
Bereiding:
Zeef alle droge ingrediënten samen. Voeg water toe en zorg ervoor dat je goed mengt, zonder klontjes, tot je een dikke pannenkoekbeslag consistentie hebt bereikt. Verhit een grote anti-aanbakpan of bakplaat tot zeer heet. Met een stuk keukenpapier verspreid je een zeer dun laagje olie over de pan. Wanneer het begint te roken, giet je een kopje beslag in de pan en kantel je de pan naar alle kanten om een gelijkmatige dikte te krijgen. Wanneer er overal bubbels ontstaan en de Pan Bati er droog uitziet, draai je hem om met een spatel. Als je het knapperiger wilt, laat het dan nog een paar minuten langer koken. Snijd naar de gewenste serveergrootte.