Free shipping to The Netherlands above €50. 

Pastiche Plant-Based

Vandaag biedt het merk Pastiche verchillende (hete) sauzen op de markt aan. Een eenvoudig concept, teruggebracht van oorspronkelijk complexe plannen door een dromer die altijd zijn eigen bedrijf wilde hebben. Hoe is het hier gekomen?

Claude founder of Pastiche Hot Sauces Amsterdam making his Caribbean flavour hot suaces.Na zijn afstuderen aan de Hogeschool Utrecht wist Claude dat hij een onderneming wilde starten die drie onderwerpen combineerde waar hij gepassioneerd over was: cultuur, veganisme en branding.

De mix van interesses bracht hem bij het eerste grote idee van een volledig veganistisch comfortfoodrestaurant. Het idee zou culinaire elementen uit het Caribisch gebied, waar Claude vandaan komt, combineren met het meer westerse type comfortfood.

Nadat hij om een aanzienlijke lening had gevraagd bij Qredits, kreeg hij zijn eerste afwijzing: een brief in zeer vriendelijke bewoordingen waarin werd uitgelegd dat hij geen idee had waar hij mee bezig was.

Enkele maanden nadat hij had geprobeerd het restaurantidee te vereenvoudigen en overal nog steeds 'nee' hoorde als antwoord, koos hij voor een minder risicovolle versie van een restaurant, een pop-up. De pop-up opereerde op twee verschillende locaties in Amsterdam, helaas met wisselende resultaten.

Een van de menu-items die altijd de aandacht trokken bij de pop-ups, waren de hete sauzen die bij het eten werden geserveerd. Klanten begonnen te vragen om flessen om mee naar huis te nemen. Na de toename in populariteit was het duidelijk: er was veel potentieel in het verder vereenvoudigen van het concept tot alleen een hot sauce-merk.

Pastiche Plant-Based maakte de overstap naar een detailhandelsvoedselbedrijf en na zes maanden het verfijnen van de recepten hebben we drie hete sauzen waar we erg trots op zijn.

Kijk bijvoorbeeld de Seaweed Guava Lava, de Papaya Faya, en de Soursop Shock.

Winkelwagen
Scroll naar boven
× Text me :)