Free shipping to The Netherlands above €50.

Okra Soep met Polenta (Sop'i Jambo cu Funchi)

Liever een video? Scroll helemaal naar beneden.

Ingrediënten:

Okra Soep

Polenta

  • 400g maïsmeel, liever fijn dan grof
  • 800 ml water
  • 1 eetlepel plantaardige boter
  • 1 eetlepel zout

Bereiding:

Indien je verse okra gebruikt, was ze dan en verwijder de steeltjes. Als je bevroren okra gebruikt, was ze dan gewoon in koud water en laat ze ontdooien.

Snijd je okra in dunne stukjes, ik laat ook graag een paar grotere stukjes over. Voeg wat lichte olie toe aan een pan en verwarm deze. Voeg de gesneden uien en knoflook toe aan de pan en bak ze snel voordat je de okra en water toevoegt. Voeg op dit punt de Dutch Caribbean All-Purpose Seasoning en Papaya Faya Hot Sauce toe. Laat ongeveer 20 minuten sudderen op middelhoog vuur.

Terwijl de okra-soep kookt, is het tijd voor de polenta. Voeg water, zout en boter toe aan een pan en breng aan de kook. Als het water kookt, voeg je langzaam je maïs-/polentameel toe en blijf je constant roeren. Na het toevoegen van al je meel, blijf je nog 3 minuten roeren en giet je het mengsel in een kom. De polenta heeft ongeveer 10-15 minuten nodig om op te stijven.

De polenta en de soep zouden ongeveer tegelijk klaar moeten zijn. Polenta wordt vaak in grote stukken geserveerd met okra-soep in het Caribisch gebied.

A post shared by 🇳🇱 Pastiche® Amsterdam Hot Sauces🌱🌶 (@pastiche.sauces)

Winkelwagen
Scroll naar boven
× Text me :)