Free shipping to The Netherlands above €50. 

Free shipping to The Netherlands above €50. 

ARUBAANSE PAN BATI

Eeen soort pannenkoek uit de eilanden.

Ingredienten:

  • 500g bloem
  • 125g maïsmeel
  • 1.5 theelepel zout
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels bakpoeder

Bereiding:

Zeef alle droge ingrediënten samen. Voeg water toe en zorg ervoor dat je goed mengt, zonder klontjes, tot je een dikke pannenkoekbeslag consistentie hebt bereikt. Verhit een grote anti-aanbakpan of bakplaat tot zeer heet. Met een stuk keukenpapier verspreid je een zeer dun laagje olie over de pan. Wanneer het begint te roken, giet je een kopje beslag in de pan en kantel je de pan naar alle kanten om een gelijkmatige dikte te krijgen. Wanneer er overal bubbels ontstaan en de Pan Bati er droog uitziet, draai je hem om met een spatel. Als je het knapperiger wilt, laat het dan nog een paar minuten langer koken. Snijd naar de gewenste serveergrootte.

ARUBAN PAN BATI

A kind of pancake from the islands.

Ingredients:

  • 500g flour
  • 125g cornmeal
  • 1.5 teaspoon of salt
  • 3 tablespoons of sugar
  • 2 tablespoons of baking powder

Preparation:

Sift all the dry ingredients together. Add water and be sure to mix well, without lumps, until you reach a thick pancake batter consistency. Heat a large non-stick pan or griddle until very hot. Using a piece of kitchen paper, spread a very thin layer of oil over the pan. When it begins to smoke, pour a cup of batter into the pan and tilt the pan to all sides to get an even thickness. When bubbles form everywhere and the Pan Bati looks dry, flip it over with a spatula. If you want it crunchier, let it cook a few minutes longer. Cut to desired serving size.

Winkelwagen
Scroll naar boven